zdjecia rodzinne

Sałatka z grillowaną cukinią i sosem czosnkowym


Składniki:

- 1 cukinia
- 1 główka sałaty rzymskiej
- 250 g bobu
- 3 pomidory
- 4 jajka
- 150 g sera feta
- sos czosnkowy Tarsmak
- 1 pęczek szczypiorku
- świeżo zmielony pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Bób ugotować w osolonej wodzie i obrać z łupinek. Cukinię pokroić w krążki, zgrillować na patelni, a następnie doprawić solą i pieprzem. Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać i wyłożyć na talerze. Na sałacie ułożyć pokrojone w cząstki pomidory, cząstki ugotowanych jajek, bób, zgrillowaną cukinię i pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę polać sosem czosnkowym Tarsmak i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej