zdjecia rodzinne

Sałatka z grillowaną cukinią i sosem czosnkowym


Składniki:

- 1 cukinia
- 1 główka sałaty rzymskiej
- 250 g bobu
- 3 pomidory
- 4 jajka
- 150 g sera feta
- sos czosnkowy Tarsmak
- 1 pęczek szczypiorku
- świeżo zmielony pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Bób ugotować w osolonej wodzie i obrać z łupinek. Cukinię pokroić w krążki, zgrillować na patelni, a następnie doprawić solą i pieprzem. Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać i wyłożyć na talerze. Na sałacie ułożyć pokrojone w cząstki pomidory, cząstki ugotowanych jajek, bób, zgrillowaną cukinię i pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę polać sosem czosnkowym Tarsmak i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem