zdjecia rodzinne

Sałatka z grillowaną cukinią i sosem czosnkowym


Składniki:

- 1 cukinia
- 1 główka sałaty rzymskiej
- 250 g bobu
- 3 pomidory
- 4 jajka
- 150 g sera feta
- sos czosnkowy Tarsmak
- 1 pęczek szczypiorku
- świeżo zmielony pieprz i sól do smaku

Wykonanie:

Bób ugotować w osolonej wodzie i obrać z łupinek. Cukinię pokroić w krążki, zgrillować na patelni, a następnie doprawić solą i pieprzem. Sałatę umyć, osuszyć, poszarpać i wyłożyć na talerze. Na sałacie ułożyć pokrojone w cząstki pomidory, cząstki ugotowanych jajek, bób, zgrillowaną cukinię i pokrojoną w kostkę fetę. Sałatkę polać sosem czosnkowym Tarsmak i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę,
Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.



Kategorie: wegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa