zdjecia rodzinne

Wstążka z tuńczykiem i szpinakiem


Składniki:

Makaron Międzybrodzki wstążka 250 g
Tuńczyk w oleju – najlepiej duże kawałki – 2 puszki
Szpinak (mrożony) – 300 dag
Czosnek – 1 ząbek
Jogurt naturalny – 2 duże łyżki
Oliwa z oliwek – 2 łyżki
Sól, pieprz, cukier, oregano – do smaku

Wykonanie:

Szpinak podgrzać w garnku, z dodatkiem 2 łyżek jogurtu naturalnego, wycisnąć czosnek i dodać przyprawy dla smaku. Na koniec dodać tuńczyka z odrobiną oleju z puszki. Następnie ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzić i wyłożyć porcje na talerz. Na makaron nałożyć szpinak z tuńczykiem (lub w innej wersji włożyć wszystko w jednym garnku i tak zmieszane danie podać na talerzu). Podawać na ciepło.

Smacznego!



Kategorie: rybywegetariańskie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka