zdjecia rodzinne

Parówki panierowane z sosem wiosennym


Składniki:

- parówki „Paryżanki” ZM Pekpol (opakowanie)
- ser żółty (3 plasterki)
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- olej
- słodka śmietanka 18% (250ml)
- koperek (½ pęczka)
- natka pietruszki (½ pęczka)
- szczypior (½ pęczka)
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Każdą parówkę owinąć w plaster sera żółtego, a następnie panierować w mące, jajku, bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce. Usmażyć na głębokim oleju, na złoty kolor. Podawać z sosem wiosennym.
Sos wiosenny
Wszystkie zioła: koperek, natka pietruszki i szczypior posiekać, połączyć ze sobą w garnku ze śmietanką. Podgrzać doprowadzając do wrzenia w trakcie często mieszając. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem