zdjecia rodzinne

Sałatka z grillowanym serem żółtym, fasolką szparagową i pomidorami


Składniki:

- 300 g fasolki szparagowej
- ser żółty Gouda MSM Mońki
- kilka pomidorków koktajlowych lub zwykłych
- sałata strzępiasta zielona
- sałata strzępiasta czerwona
- świeże zioła

Wykonanie:

Fasolkę przebieramy, odcinamy ogonki, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente. W międzyczasie grillujemy kawałki sera. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone pomidorki.
Całość mieszamy z fasolką szparagową i serem. Dodajemy świeże zioła, doprawiamy pieprzem i solą, na koniec skrapiamy oliwą. Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem