zdjecia rodzinne

Sałatka z grillowanym serem żółtym, fasolką szparagową i pomidorami


Składniki:

- 300 g fasolki szparagowej
- ser żółty Gouda MSM Mońki
- kilka pomidorków koktajlowych lub zwykłych
- sałata strzępiasta zielona
- sałata strzępiasta czerwona
- świeże zioła

Wykonanie:

Fasolkę przebieramy, odcinamy ogonki, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente. W międzyczasie grillujemy kawałki sera. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone pomidorki.
Całość mieszamy z fasolką szparagową i serem. Dodajemy świeże zioła, doprawiamy pieprzem i solą, na koniec skrapiamy oliwą. Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej