zdjecia rodzinne

Sałatka z grillowanym serem żółtym, fasolką szparagową i pomidorami


Składniki:

- 300 g fasolki szparagowej
- ser żółty Gouda MSM Mońki
- kilka pomidorków koktajlowych lub zwykłych
- sałata strzępiasta zielona
- sałata strzępiasta czerwona
- świeże zioła

Wykonanie:

Fasolkę przebieramy, odcinamy ogonki, a następnie gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente. W międzyczasie grillujemy kawałki sera. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojone pomidorki.
Całość mieszamy z fasolką szparagową i serem. Dodajemy świeże zioła, doprawiamy pieprzem i solą, na koniec skrapiamy oliwą. Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka