zdjecia rodzinne

Zupa fasolowa z kiełbasą i boczkiem


Składniki:

- woda - ok. 3l
- liść laurowy - 3 szt.
- ziele ang. - 6-7 ziarnek
- marchewka - 2 szt.
- pietruszka - 1 szt.
- seler - ¼ szt.
- ziemniaki - 3-4 szt.
- Kiełbasa ostrołęcka ZM Pekpol - 200g
- Boczek z komina ZM Pekpol - 200g
- cebula - 2 szt.
- olej - 3 łyżki
- mąka - 1 płaska łyżka
- czosnek - 4-6 ząbków
- majeranek, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy

Wykonanie:

1. Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem
2. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut
3. Następnie dokładamy odcedzoną z wody fasolę oraz warzywa pokrojone w kostkę
4. Gdy fasola będzie już prawie miękka, dodajemy ziemniaki
5. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą
6. Pod koniec smażenia dodajemy mąkę i czekamy aż całość się zarumieni
7. Zawartość patelni dodajemy do zupy, doprawiamy majerankiem, pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Chleb na drożdżach

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej