zdjecia rodzinne

ogórkowa ze świeżym imbirem


Składniki:

1 skrzydło z indyka
kawałek selera
1/2 strąka papryki czerwonej
1 cebula
5 ziemniaków
5 ogórków kiszonych
1 marchewka
3 ząbki czosnku
100 ml śmietany 30 %
2 cm korzenia imbiru
2 liście laurowe
ziele angielskie
sól
pieprz

Wykonanie:

1 . Skrzydło obgotuj w wodzie , odcedź . Zalej w rondlu 3 litrami wody , dodaj przyprawy , gotuj 20 minut , zdejmij szumy .
Marchewkę , seler , ogórki i imbir zetrzyj na tarce . Cebulę , czosnek i paprykę posiekaj . Łyżkę masła stop na patelni , zeszklij cebulę z czosnkiem . Dodaj marchewkę , seler i paprykę , podsmaż . Ziemniaki obierz , umyj , pokrój w kostkę . Dodaj do mięsa , gotuj 10 minut . Dodaj przesmażone warzywa i imbir , gotuj 15 minut . Skrzydło wyjmij z zupy , mięso oddziel od kości , pokrój . Z ugotowanej zupy wyjmij około 2 szklanki warzyw wraz z warzywami zmiksuj . Dodaj śmietanę . Wlej do zupy , dodaj pokrojone mięso . Przypraw , zagotuj . Posyp koperkiem .

Kategorie: zupypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa