zdjecia rodzinne

Pierożek a’la lasagne


Składniki:

Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g
Łopatka wieprzowa – ½ kg
Cebula – 2 szt.
Czosnek – 5 ząbków
Pomidory pelati– 2 małe puszki
Olej – 3 łyżki
Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem