zdjecia rodzinne

Pierożek a’la lasagne


Składniki:

Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g
Łopatka wieprzowa – ½ kg
Cebula – 2 szt.
Czosnek – 5 ząbków
Pomidory pelati– 2 małe puszki
Olej – 3 łyżki
Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowa z mięsem