zdjecia rodzinne

Pierożek a’la lasagne


Składniki:

Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g
Łopatka wieprzowa – ½ kg
Cebula – 2 szt.
Czosnek – 5 ząbków
Pomidory pelati– 2 małe puszki
Olej – 3 łyżki
Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)