zdjecia rodzinne

Pierożek a’la lasagne


Składniki:

Międzybrodzki Makaron pierożek – 250 g
Łopatka wieprzowa – ½ kg
Cebula – 2 szt.
Czosnek – 5 ząbków
Pomidory pelati– 2 małe puszki
Olej – 3 łyżki
Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy i hartujemy makaron. W międzyczasie kroimy w kostkę cebulę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy zmielone na maszynce mięso, pomidory oraz wszystkie przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i połączyć z makaronem. Całość posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku