zdjecia rodzinne

Tagiatelle z boczkiem i borowikami


Składniki:

- 400 g makaronu tagliatelle
- 150 g Boczku z komina ZM Pekpol
- 2 średnie cebule
- 100 g borowików (świeże lub mrożone)
- 1 łyżka oleju
- 250 ml słodkiej śmietanki 18%
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki
- tarty ser Grana Padano lub inny twardy

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju, do lekkiego zrumienienia. Dodać rozmrożone i pokrojone w plasterki borowiki i całość chwilkę poddusić. Następnie wszystko zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i połączyć z makaronem. Gdy makaron się podgrzeje w sosie, wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki oraz startym serem Grana Padano.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa