zdjecia rodzinne

Tagiatelle z boczkiem i borowikami


Składniki:

- 400 g makaronu tagliatelle
- 150 g Boczku z komina ZM Pekpol
- 2 średnie cebule
- 100 g borowików (świeże lub mrożone)
- 1 łyżka oleju
- 250 ml słodkiej śmietanki 18%
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki
- tarty ser Grana Padano lub inny twardy

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju, do lekkiego zrumienienia. Dodać rozmrożone i pokrojone w plasterki borowiki i całość chwilkę poddusić. Następnie wszystko zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i połączyć z makaronem. Gdy makaron się podgrzeje w sosie, wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki oraz startym serem Grana Padano.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem