zdjecia rodzinne

Tagiatelle z boczkiem i borowikami


Składniki:

- 400 g makaronu tagliatelle
- 150 g Boczku z komina ZM Pekpol
- 2 średnie cebule
- 100 g borowików (świeże lub mrożone)
- 1 łyżka oleju
- 250 ml słodkiej śmietanki 18%
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki
- tarty ser Grana Padano lub inny twardy

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju, do lekkiego zrumienienia. Dodać rozmrożone i pokrojone w plasterki borowiki i całość chwilkę poddusić. Następnie wszystko zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i połączyć z makaronem. Gdy makaron się podgrzeje w sosie, wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki oraz startym serem Grana Padano.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Bitki - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą

Bitki

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką