zdjecia rodzinne

Tagiatelle z boczkiem i borowikami


Składniki:

- 400 g makaronu tagliatelle
- 150 g Boczku z komina ZM Pekpol
- 2 średnie cebule
- 100 g borowików (świeże lub mrożone)
- 1 łyżka oleju
- 250 ml słodkiej śmietanki 18%
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki
- tarty ser Grana Padano lub inny twardy

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Boczek pokroić w paseczki, cebulę w kostkę i podsmażyć na oleju, do lekkiego zrumienienia. Dodać rozmrożone i pokrojone w plasterki borowiki i całość chwilkę poddusić. Następnie wszystko zalać śmietanką, doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i połączyć z makaronem. Gdy makaron się podgrzeje w sosie, wyłożyć na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki oraz startym serem Grana Padano.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa