zdjecia rodzinne

Placuszki z dyni z sosem musztardowo-paprykowym


Składniki:

320 g obranej dyni
2 jaja
100 g mąki pełnoziarnistej
oliwa z oliwek
sos musztardowo-paprykowy np. Tarsmak
pieprz i sól do smaku
świeże zioła do dekoracji

Wykonanie:

Dynię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ubić jaja. Startą dynię wymieszać z jajami i mąką, przyprawić. Usmażyć na oliwie z oliwek niewielkie placuszki – piec ok. 2-3 minut z każdej strony. Placuszki z dyni udekorować świeżymi ziołami, podawać np. z sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach