zdjecia rodzinne

Makaron z krewetkami


Składniki:

Międzybrodzki Makaron nitka cienka – 1 paczka,
oliwa z oliwek – 4 łyżki,
cebula – 1 szt. ,
czosnek – 5 ząbków,
krewetki tygrysie surowe – 500g,
białe wytrawne wino – 100 ml,
pomidory – 2 średnie szt.,
natka z pietruszki – 1 mały pęczek,

Wykonanie:

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wedle wskazówek na opakowaniu, odcedzamy i hartujemy.
2. Cebulę kroimy w kostkę, a czosnek w drobne plasterki. Następnie podsmażamy na oliwie i dodajemy obrane z pancerza krewetki i wino. Całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i dusimy około 2 minut.
3. Na patelnie dodajemy makaron oraz pokrojone w kostkę pomidory.
4. Całość chwilę podduszamy, na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy i gotowe.
Dla amatorów ostrzejszych smaków, proponujemy jeszcze płatki chilli lub ostrą paprykę.

Smacznego!


Kategorie: owoce morzaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem