zdjecia rodzinne

Cukinie faszerowane mięsem i żółtym serem


Składniki:

• 2 średnie cukinie
• 500 g mięsa mielonego
• 2 cebule
• 1 świeża papryka
• 4 ząbki czosnku
• ½ pęczka natki pietruszki
• 2 pomidory
• 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
• zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cukinię umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 200 g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane cukinie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę i piec w temperaturze 180°C przez ok. 45 - 50 minut. Smacznego!


Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Śledzie w oleju - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Śledzie w oleju

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska