zdjecia rodzinne

Cukinie faszerowane mięsem i żółtym serem


Składniki:

• 2 średnie cukinie
• 500 g mięsa mielonego
• 2 cebule
• 1 świeża papryka
• 4 ząbki czosnku
• ½ pęczka natki pietruszki
• 2 pomidory
• 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
• zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cukinię umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 200 g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane cukinie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę i piec w temperaturze 180°C przez ok. 45 - 50 minut. Smacznego!


Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy