zdjecia rodzinne

Cukinie faszerowane mięsem i żółtym serem


Składniki:

• 2 średnie cukinie
• 500 g mięsa mielonego
• 2 cebule
• 1 świeża papryka
• 4 ząbki czosnku
• ½ pęczka natki pietruszki
• 2 pomidory
• 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
• zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cukinię umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 200 g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane cukinie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę i piec w temperaturze 180°C przez ok. 45 - 50 minut. Smacznego!


Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Bitki

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta z grochem