zdjecia rodzinne

Cukinie faszerowane mięsem i żółtym serem


Składniki:

• 2 średnie cukinie
• 500 g mięsa mielonego
• 2 cebule
• 1 świeża papryka
• 4 ząbki czosnku
• ½ pęczka natki pietruszki
• 2 pomidory
• 300 g sera żółtego Gouda MSM Mońki
• zioła prowansalskie, sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Cukinię umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 200 g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić cukinie. Na mięso położyć pokrojonego w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane cukinie wyłożyć na natłuszczoną blaszkę i piec w temperaturze 180°C przez ok. 45 - 50 minut. Smacznego!


Kategorie: mięsazapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Pieczywo czosnkowe

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Zapiekanka śródziemnomorska

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką