Top 6 przepisów na ciasto na paszteciki

Paszteciki są jednym z najlepszych rodzajów ciast, które są wykonane przy użyciu ciasta drożdżowego. Są one idealnym deserem na urodziny lub inną specjalną okazję. Oto 6 najlepszych przepisów dla Ciebie.

1. Ciasto czekoladowe Pasties

Składniki:

Kakao w proszku – 1/2 Cup

Cukier puder – 1/4 filiżanki

Sól – 1/4 łyżeczki

Ekstrakt z migdałów – 1/2 łyżeczki

Drożdże instant – 1 paczka

Maślanka – 2 filiżanki

Metoda:

W dużej misce dodaj kakao w proszku i cukier i dobrze wymieszaj. Dodaj ekstrakt migdałowy i sól i ponownie wymieszaj. Dodaj drożdże i maślankę i dobrze wymieszaj. Odstaw na 30 minut. Po odpoczynku, dobrze wymieszaj. Nasmaruj formę do pieczenia i wylej masę. Piec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

2. Ciasto na bananowe paszteciki

Składniki:

Banany – 2 szt.

Mleko – 2 filiżanki

Ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka

Cukier – 2 filiżanki

Drożdże – 1 opakowanie

Mąka – 3 filiżanki

Maślanka – 2 filiżanki

Metoda:

Dodaj mleko i cukier do przetartych bananów i dobrze wymieszaj. Dodaj ekstrakt waniliowy i ponownie wymieszaj. Nasmaruj formę do pieczenia i wylej masę. Piec w piekarniku przez 50 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

3. Ciasto na paszteciki marchewkowe

Składniki:

Marchew – 1 Cup

Mleko – 2 filiżanki

Drożdże – 1 opakowanie

Maślanka – 2 filiżanki

Cukier – 1/4 filiżanki

Sól – 1/2 łyżeczki

Olej – 1/2 szklanki

Sok z cytryny – 1 łyżeczka

Cynamon – 1 łyżeczka

Kilka listków mięty pieprzowej

Metoda:

Gotuj marchewki w mikrofalówce przez 3 minuty. Obierz i zetrzyj marchewki. Dodaj wszystkie składniki oprócz soku z cytryny, cynamonu i liści mięty pieprzowej do dużej miski miksera. Dobrze wymieszaj. Przykryj i pozwól mu odpocząć przez 20 minut. Nasmaruj formę do pieczenia i wylej masę. Piec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

4. Ciasto na czekoladowe paszteciki

Składniki:

Mleko – 2 filiżanki

Drożdże – 1 opakowanie

Syrop czekoladowy – 1 filiżanka

Maślanka – 2 filiżanki

Mąka – 3 filiżanki

Ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka

Cukier – 1/4 szklanki

Sól – 1/2 łyżeczki

Olej – 1/2 szklanki

Metoda:

Dodaj drożdże i maślankę do mleka i dobrze wymieszaj. Nasmaruj formę do pieczenia i wylej mieszankę. Piec w piekarniku przez 35 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza.

5. Ciasto na paszteciki z jabłkami

Składniki:

Jabłka – 1 Cup

Cukier – 1/4 szklanki

Drożdże instant – 1 paczka

Mleko – 2 szklanki

Maślanka – 2 filiżanki

Olej – 1/2 szklanki

Mąka – 3 filiżanki

Metoda:

Utrzyj jabłka i