zdjecia rodzinne

Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym


Składniki:

- około 400 g filetów śledziowych a`la Matjas
- ½ szklanki wody
- ½ szklanki octu 10%
- 1 średnia cebula
- 10-12 ziarenek ziela angielskiego
- 10-12 goździków
- 1 łyżeczka gorczycy w ziarenkach
- 1 laska cynamonu
- sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty zagotowujemy, a następnie odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy cebulę w krążki. Do słoiczka wkładamy filety śledziowe przekładane cebulą, zalewamy marynatą, zakręcamy słoik i odstawiamy na 2-3 dni. Podajemy na świeżej sałacie i polewamy sosem czosnkowym Tarsmak.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem