zdjecia rodzinne

Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym


Składniki:

- około 400 g filetów śledziowych a`la Matjas
- ½ szklanki wody
- ½ szklanki octu 10%
- 1 średnia cebula
- 10-12 ziarenek ziela angielskiego
- 10-12 goździków
- 1 łyżeczka gorczycy w ziarenkach
- 1 laska cynamonu
- sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty zagotowujemy, a następnie odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy cebulę w krążki. Do słoiczka wkładamy filety śledziowe przekładane cebulą, zalewamy marynatą, zakręcamy słoik i odstawiamy na 2-3 dni. Podajemy na świeżej sałacie i polewamy sosem czosnkowym Tarsmak.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej