zdjecia rodzinne

Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym


Składniki:

- około 400 g filetów śledziowych a`la Matjas
- ½ szklanki wody
- ½ szklanki octu 10%
- 1 średnia cebula
- 10-12 ziarenek ziela angielskiego
- 10-12 goździków
- 1 łyżeczka gorczycy w ziarenkach
- 1 laska cynamonu
- sos czosnkowy Tarsmak

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty zagotowujemy, a następnie odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Kroimy cebulę w krążki. Do słoiczka wkładamy filety śledziowe przekładane cebulą, zalewamy marynatą, zakręcamy słoik i odstawiamy na 2-3 dni. Podajemy na świeżej sałacie i polewamy sosem czosnkowym Tarsmak.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy