zdjecia rodzinne

Kuskus z warzywami


Składniki:

25 dag kaszy kuskus
250 ml bulionu
25 dag marchewki
20 dag selera naciowego
15 dag pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
pieprz, sól

Wykonanie:

Posiekaną cebulę i czosnek udusić na 2 łyżkach oliwy, wsypać kuskus, zalać bulionem i podgrzewać na małym ogniu.
Marchewkę pokroić w kostkę, seler na małe paseczki.
Warzywa włożyć na 3 minuty do wrzątku, odcedzić i przelać zimną wodą, odsączyć.
Pieczarki pokroić w paseczki, posiekać natkę.
Wszystkie składniki wymieszać z kaszą.
2 łyżki oliwy wymieszaą z solą i pieprzem.
Sos wymieszać z sałatką.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Kurczak z ryżem