zdjecia rodzinne

Kuskus z warzywami


Składniki:

25 dag kaszy kuskus
250 ml bulionu
25 dag marchewki
20 dag selera naciowego
15 dag pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
4 łyżki oliwy
pieprz, sól

Wykonanie:

Posiekaną cebulę i czosnek udusić na 2 łyżkach oliwy, wsypać kuskus, zalać bulionem i podgrzewać na małym ogniu.
Marchewkę pokroić w kostkę, seler na małe paseczki.
Warzywa włożyć na 3 minuty do wrzątku, odcedzić i przelać zimną wodą, odsączyć.
Pieczarki pokroić w paseczki, posiekać natkę.
Wszystkie składniki wymieszać z kaszą.
2 łyżki oliwy wymieszaą z solą i pieprzem.
Sos wymieszać z sałatką.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Bitki

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka