zdjecia rodzinne

Kiełbasa zapiekana w piwie z sosem paprykowo-musztardowym


Składniki:

- biała kiełbasa surowa - 6 szt.
- boczek surowy wędzony – 6 plasterków
- żółty ser typu gouda – 6 plasterków
- cebula - 2 średnie szt.
- piwo jasne – 1 szklanka
- odrobina oleju
- majeranek, pieprz, ostra papryka – do smaku
- sos paprykowo-musztardowy Tarsmak – kilka łyżek

Wykonanie:

Obraną cebulę kroimy w półkrążki i krótko podsmażymy na oleju, doprawiając papryką, pieprzem i majerankiem do smaku. Kiełbasy nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach. Na plastrach boczku układamy cebulę, a na nią plastry sera. Na tak przygotowanych porcjach kładziemy kiełbasę i mocno zwijamy, a następnie spinamy wykałaczką. Kiełbasy wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy je piwem. Pieczemy w piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni, aż kiełbaski i boczek ładnie się zarumienią. Podajemy z sosem paprykowo-musztardowym Tarsmak.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem