zdjecia rodzinne

Kiełbasa zapiekana w piwie z sosem paprykowo-musztardowym


Składniki:

- biała kiełbasa surowa - 6 szt.
- boczek surowy wędzony – 6 plasterków
- żółty ser typu gouda – 6 plasterków
- cebula - 2 średnie szt.
- piwo jasne – 1 szklanka
- odrobina oleju
- majeranek, pieprz, ostra papryka – do smaku
- sos paprykowo-musztardowy Tarsmak – kilka łyżek

Wykonanie:

Obraną cebulę kroimy w półkrążki i krótko podsmażymy na oleju, doprawiając papryką, pieprzem i majerankiem do smaku. Kiełbasy nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach. Na plastrach boczku układamy cebulę, a na nią plastry sera. Na tak przygotowanych porcjach kładziemy kiełbasę i mocno zwijamy, a następnie spinamy wykałaczką. Kiełbasy wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy je piwem. Pieczemy w piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni, aż kiełbaski i boczek ładnie się zarumienią. Podajemy z sosem paprykowo-musztardowym Tarsmak.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska