zdjecia rodzinne

Piernik błyskawiczny Doroty


Składniki:

2 szklanki maki tortowej
1 szklanka mleka
3 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sodki
½ szklanki oleju
½ słoika powideł / ok. 15 dag.
1 niepełna szklanka cukru

Wykonanie:

Mąkę, cynamon, sodkę, kakao wymieszać razem w miseczce.

Mleko, żółtka, powidła i olej wymieszać mikserem, dodać artykuły sypkie i razem zmiksować na gładką masę. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połączyć.

Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tarta bułką formy. Piec około 45 minut w tem. 180 st.C


Kategorie: ciastaBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Kotlety schabowe z cebulką