zdjecia rodzinne

Piernik błyskawiczny Doroty


Składniki:

2 szklanki maki tortowej
1 szklanka mleka
3 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sodki
½ szklanki oleju
½ słoika powideł / ok. 15 dag.
1 niepełna szklanka cukru

Wykonanie:

Mąkę, cynamon, sodkę, kakao wymieszać razem w miseczce.

Mleko, żółtka, powidła i olej wymieszać mikserem, dodać artykuły sypkie i razem zmiksować na gładką masę. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połączyć.

Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tarta bułką formy. Piec około 45 minut w tem. 180 st.C


Kategorie: ciastaBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowa z mięsem

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej