zdjecia rodzinne

Piernik błyskawiczny Doroty


Składniki:

2 szklanki maki tortowej
1 szklanka mleka
3 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sodki
½ szklanki oleju
½ słoika powideł / ok. 15 dag.
1 niepełna szklanka cukru

Wykonanie:

Mąkę, cynamon, sodkę, kakao wymieszać razem w miseczce.

Mleko, żółtka, powidła i olej wymieszać mikserem, dodać artykuły sypkie i razem zmiksować na gładką masę. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie połączyć.

Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tarta bułką formy. Piec około 45 minut w tem. 180 st.C


Kategorie: ciastaBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy