zdjecia rodzinne

Grilowanie filety z łososia


Składniki:

50 dag filetów ze świeżego łososia,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki soku z cytryny,
2 łyżki oliwy,
sól i pieprz,
1 puszka fasolki konserwowej
1 gałązka koperku.

Tacki aluminiowe do grillowania

Wykonanie:

Filety nacieramy sokiem z cytryny, oliwą a na końcu solą i pieprzem.
Tak przygotowaną rybę pieczemy na grillu około 15 minut, pilnując, aby ryba upiekła się równomiernie z obu stron. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Najpierw, przez kilka sekund, smażymy czosnek.
Następnie dodajemy cebulę, a na końcu, kiedy cebula się zeszkli, na patelnię wrzucamy osączoną fasolkę konserwową.
Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i dusimy przez 5 minut.
Przekładamy fasolkę na talerze, a na wierzchu kładziemy łososia i ozdabiamy go koperkiem.
Podajemy z ziemniakami i sałatą.


Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-04
Dziękuję za wspaniały przepis. Nie miałam łososia więc użyłam filet z morszczuka. Też było smaczne. Myślę, że można wykorzystać każdy inny filet rybny.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Biała kiełbasa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Biała kiełbasa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy