zdjecia rodzinne

Grilowanie filety z łososia


Składniki:

50 dag filetów ze świeżego łososia,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki soku z cytryny,
2 łyżki oliwy,
sól i pieprz,
1 puszka fasolki konserwowej
1 gałązka koperku.

Tacki aluminiowe do grillowania

Wykonanie:

Filety nacieramy sokiem z cytryny, oliwą a na końcu solą i pieprzem.
Tak przygotowaną rybę pieczemy na grillu około 15 minut, pilnując, aby ryba upiekła się równomiernie z obu stron. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Najpierw, przez kilka sekund, smażymy czosnek.
Następnie dodajemy cebulę, a na końcu, kiedy cebula się zeszkli, na patelnię wrzucamy osączoną fasolkę konserwową.
Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i dusimy przez 5 minut.
Przekładamy fasolkę na talerze, a na wierzchu kładziemy łososia i ozdabiamy go koperkiem.
Podajemy z ziemniakami i sałatą.


Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-05-04
Dziękuję za wspaniały przepis. Nie miałam łososia więc użyłam filet z morszczuka. Też było smaczne. Myślę, że można wykorzystać każdy inny filet rybny.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami