Jak zrobić wegańskie muffiny czekoladowe w domu

Czekolada to ulubione jedzenie wszystkich. Nie wiem dlaczego niektórzy jej nie lubią, ale dla mnie czekolada jest królem deserów. Istnieje wiele sposobów na jedzenie czekolady, jak jedzenie jej w lodach, robienie ciast i innych słodkich potraw, ale nie ma miejsca, w którym brakuje czekolady.

Weganie nie chcą jeść żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Ponieważ dieta wegańska jest najlepszym sposobem na zdrowe życie, więc lepiej jest mieć wegańskie muffiny czekoladowe do codziennych posiłków.

Oto przepisy na wegańskie muffiny czekoladowe. Te muffiny zapewnią Ci niezbędną energię do wykonywania codziennych obowiązków.

Co potrzebujesz

Aby zrobić te wegańskie muffiny czekoladowe, potrzebujesz mieszanki mąki, cukru, kakao w proszku, proszku do pieczenia, mleka, oleju, ekstraktu waniliowego i jaj.

Metoda

1. Połącz wszystkie składniki w misce i dobrze wymieszaj.

2. Nasmarować formę do muffinów i wypełnić ją przygotowanym ciastem.

3. Piecz przez 20 do 25 minut.

4. Pozostaw do ostygnięcia przed podaniem.

Wnioski:

To są łatwe przepisy wegańskich muffinek czekoladowych. Możesz również zrobić ciasto i dodać trochę lukru na górę. Spróbuj tego przepisu i ciesz się wegańskimi muffinami.