zdjecia rodzinne

Karkówka


Składniki:

1 kg - 1,5 kg karkówki,
1/2 kg cebuli,
30 dag sera,
1/2 kg pieczarek,
4 papryki lub 1/2 kg kapusty kwaszonej,
keczup,
przyprawy.

Wykonanie:

1) Mięso podzielić na porcje i obsmażyć. Włożyć je do naczynia żaroodpornego.
2) Włożyć lekko podsmażone wcześniej pieczarki.
3) Włożyć podsmażoną lekko cebulę.
4) Włożyć pokrojoną w dużą kostkę paprykę czerowną (lub pokrojoną paprykę).
5) Na wierzch zetrzeć żółty ser i polać keczupem (dość sporo).
6) Na koncy polać tłuszczem, ktróry pozostał z obsmażania mięsa.
7) Wstawić do piekarnika i piec ok. 1h w temperaturze 220 stopni C.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Kluski ziemniaczane