zdjecia rodzinne

Karkówka


Składniki:

1 kg - 1,5 kg karkówki,
1/2 kg cebuli,
30 dag sera,
1/2 kg pieczarek,
4 papryki lub 1/2 kg kapusty kwaszonej,
keczup,
przyprawy.

Wykonanie:

1) Mięso podzielić na porcje i obsmażyć. Włożyć je do naczynia żaroodpornego.
2) Włożyć lekko podsmażone wcześniej pieczarki.
3) Włożyć podsmażoną lekko cebulę.
4) Włożyć pokrojoną w dużą kostkę paprykę czerowną (lub pokrojoną paprykę).
5) Na wierzch zetrzeć żółty ser i polać keczupem (dość sporo).
6) Na koncy polać tłuszczem, ktróry pozostał z obsmażania mięsa.
7) Wstawić do piekarnika i piec ok. 1h w temperaturze 220 stopni C.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem