zdjecia rodzinne

Zupa czosnkowa


Składniki:

główka czosnku
szklanka bulionu lub wody
1 łyżka miso
zielona pietruszka

Wykonanie:

Obrane ząbki czosnku gotować w bulionie ok 15 minut.
Pod koniec gotowania włożyć miso, rozmieszane z małą ilością wody, lekko przestudzić i zmiksować.
Podawać gorącą z posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2009-12-07
WIKIPEDIA....i wszystko jasne ;)
Gość , 2009-12-07
japońska pasta:)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Miso
Gość , 2009-12-07
A może powinno być: "1 łyżka MISIA", ale co na to wtedy powiedziałby mój syn???
Gość , 2009-12-07
może masło?
Gość , 2009-12-07
to pewnie jakiś TAJNY składnik :)
Gość , 2009-12-07
co to jest "miso"?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Kotlety schabowe z cebulką

Kotlety mielone z kaszą

Pasztet z indyka