Jest to jeden z najprostszych przepisów na zrobienie kebabu i jest bardzo łatwy do przygotowania. Stał się on moim ulubionym przepisem i robię go co najmniej 2 razy w tygodniu.
Pieczarki są jednym z najbardziej kochanych warzyw w naszym kraju. Ale czasami tekstura grzybów staje się twarda, kiedy się je gotuje i zmienia się ich smak. Więc jeśli szukasz jakichś nowych przepisów na robienie kebabów to jesteś we właściwym miejscu.
Ten przepis jest kombinacją grzybów i cebuli. Both warzywa są prażone dawać unikalnemu smakowi ten naczynie. Wyjaśniłem przepis w szczegółach.
Co będziesz potrzebował:
Pieczarki (możesz je kupić na rynku)
Cebula (pokrój ją na małe kawałki)
Sól
Kurkuma
Oliwa z oliwek
Liście kolendry
Masło
Jak zrobić kebab z marynowanych grzybów:
1. Umyj i pokrój grzyby oraz cebulę na małe kawałki.
2. Posiekaj kolendrę i dobrze wymieszaj z masłem i solą.
3. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż cebulę i grzyby.
4. Gdy cebula i grzyby będą ugotowane, wyjmij je i odłóż na bok.
5. Przełóż grzyby i cebulę na tę samą patelnię i dodaj kurkumę w proszku.
6. Praż mieszaninę przez 4 do 5 minut.
7. Dodaj liście kolendry i wymieszaj wszystko razem.
8. Obróć ciepło na niskie i trzymaj przez 15 minut.
9. Usuń mieszaninę z ciepła i podawaj na gorąco z roti.
Wnioski:
Jest to najprostszy i najłatwiejszy przepis na wykonanie marynowanego kebabu z grzybów. Mam również udostępnione przepis z tobą w języku hindi.