Jak zrobić prosty i pyszny kebab z marynowanych grzybów

Jest to jeden z najprostszych przepisów na zrobienie kebabu i jest bardzo łatwy do przygotowania. Stał się on moim ulubionym przepisem i robię go co najmniej 2 razy w tygodniu.

Pieczarki są jednym z najbardziej kochanych warzyw w naszym kraju. Ale czasami tekstura grzybów staje się twarda, kiedy się je gotuje i zmienia się ich smak. Więc jeśli szukasz jakichś nowych przepisów na robienie kebabów to jesteś we właściwym miejscu.

Ten przepis jest kombinacją grzybów i cebuli. Both warzywa są prażone dawać unikalnemu smakowi ten naczynie. Wyjaśniłem przepis w szczegółach.

Co będziesz potrzebował:

Pieczarki (możesz je kupić na rynku)

Cebula (pokrój ją na małe kawałki)

Sól

Kurkuma

Oliwa z oliwek

Liście kolendry

Masło

Jak zrobić kebab z marynowanych grzybów:

1. Umyj i pokrój grzyby oraz cebulę na małe kawałki.

2. Posiekaj kolendrę i dobrze wymieszaj z masłem i solą.

3. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż cebulę i grzyby.

4. Gdy cebula i grzyby będą ugotowane, wyjmij je i odłóż na bok.

5. Przełóż grzyby i cebulę na tę samą patelnię i dodaj kurkumę w proszku.

6. Praż mieszaninę przez 4 do 5 minut.

7. Dodaj liście kolendry i wymieszaj wszystko razem.

8. Obróć ciepło na niskie i trzymaj przez 15 minut.

9. Usuń mieszaninę z ciepła i podawaj na gorąco z roti.

Wnioski:

Jest to najprostszy i najłatwiejszy przepis na wykonanie marynowanego kebabu z grzybów. Mam również udostępnione przepis z tobą w języku hindi.