zdjecia rodzinne

Sos chrzanowy


Składniki:

- 1 szklanka gęstej śmietany kremowej
- filiżanka świeżo utartego chrzanu lub kupionego w sklepie (starannie trzeba odlać ocet)
- pól łyżeczki soli,
- 2 łyżeczki cukru,
- 5 łyżeczek rodzynek,
- otarta skórka z polowy cytryny,
- sok z całej cytryny,
- 2 łyżeczki posiekanych migdałów

Wykonanie:

Śmietanę wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie śmietankę ubijamy z solą, cukrem i sokiem z cytryny. Delikatnie i stopniowo po łyżce łączymy z chrzanem. Następnie dodajemy umyte w gorącej wodzie rodzynki i posiekane migdały. Świetnie smakuje z białą gorącą kiełbasą, szynką i zimnym pieczonym mięsem.

Kategorie: sosy i pastyWielkanoc

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Biała kiełbasa

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)