zdjecia rodzinne

Krem grzybowy z serka topionego


Składniki:

• 5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100g)
• 20 g suszonych podgrzybków
• cebula
• 4 świeże pieczarki
• 3 łyżki oleju
• 300 ml śmietanki słodkiej 18%
• sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Gdyby krem był za gęsty dodać wywar z grzybów lub samą wodę.

Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Bitki

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem