zdjecia rodzinne

Krem grzybowy z serka topionego


Składniki:

• 5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100g)
• 20 g suszonych podgrzybków
• cebula
• 4 świeże pieczarki
• 3 łyżki oleju
• 300 ml śmietanki słodkiej 18%
• sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Gdyby krem był za gęsty dodać wywar z grzybów lub samą wodę.

Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe