zdjecia rodzinne

Krem grzybowy z serka topionego


Składniki:

• 5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100g)
• 20 g suszonych podgrzybków
• cebula
• 4 świeże pieczarki
• 3 łyżki oleju
• 300 ml śmietanki słodkiej 18%
• sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do smaku

Wykonanie:

Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Gdyby krem był za gęsty dodać wywar z grzybów lub samą wodę.

Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach