zdjecia rodzinne

Ślimaczki z ciasta francuskiego


Składniki:

- 200 g szynki parzonej
- 200 g świeżych pieczarek
- 2 łyżki oleju
- 200 g sera podlaskiego MSM Mońki
- 150 g kapusty pekińskiej
- 4 sztuki pomidorów suszonych z oleju
- pieprz do smaku
- 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego
- 1 jajko

Wykonanie:

Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać.
Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na parocentymetrowe krążki. Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180°C) na złoty kolor.
Podawać z ulubionym zimnym sosem np. czosnkowym.
Smacznego!



Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)