zdjecia rodzinne

Kruche ciasteczka serowe z papryką i żółtym serem


Składniki:

- 1 szklanka mąki pszennej
- ½ kostki masła
- 150 g sera Gouda MSM Mońki
- garść świeżych liści bazylii
- 1 duża papryka (pomarańczowa lub żółta)

Wykonanie:

Paprykę umyć i bardzo drobno pokroić. Liście opłukać, osuszyć i posiekać. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zmieszać mąkę, posiekane masło, ser, bazylię oraz paprykę. Zagnieść ciasto na stolnicy i uformowane wsadzić do lodówki na ok. 30 min. Po wyciągnięciu rozwałkować masę na ok. 2 cm i foremkami wyciąć ciasteczka (kształt jest dowolny). Nagrzać piekarnik do 200 st.C. Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 25-30 min. Gotowe spożywać na zimno.
Smacznego!


Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)