zdjecia rodzinne

Ryba po japońsku


Składniki:

- 1 kg filetów rybnych
- 1 słoik papryki konserwowej
- 1 słoik korniszonów
- 4 duże cebule
- 1 przecier pomidorowy
- 4 łyżki ostrego keczupu
- 4 łyżki octu
- 0,5 szklanki oleju
- 2 łyżki cukru
- sól do smaku

Wykonanie:

Filety pokroić w 6-7 cm paski. Obsypać je wegetą i usmażyć (można wymieszać je w cieście naleśnikowym lub tylko w mące - w mące są lepsze)
Paprykę, korniszony, cebule pokroić w kostkę.
Ugotować 2 szklanki wody a następnie wrzucić do niej przecier pomidorowy, keczup, olej, cukier, ocet i sól. Wszystko gotować jeszcze 3 minuty a następnie przestudzić (ma być letnie).
Usmażone filety włożyć do miseczki i posypać warzywami (można zrobić warstwy). Wszystko zalać zalewą i odstawić na jakiś czas.
Przed podaniem podgrzać.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-11-16
Ryba po japońsku zrobilabym, ale boje sie ze moj domowy dino zezre (jak zwykle zreszta)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Chleb na drożdżach

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Pasta krewetkowa do pieczywa