zdjecia rodzinne

Ryba po japońsku


Składniki:

- 1 kg filetów rybnych
- 1 słoik papryki konserwowej
- 1 słoik korniszonów
- 4 duże cebule
- 1 przecier pomidorowy
- 4 łyżki ostrego keczupu
- 4 łyżki octu
- 0,5 szklanki oleju
- 2 łyżki cukru
- sól do smaku

Wykonanie:

Filety pokroić w 6-7 cm paski. Obsypać je wegetą i usmażyć (można wymieszać je w cieście naleśnikowym lub tylko w mące - w mące są lepsze)
Paprykę, korniszony, cebule pokroić w kostkę.
Ugotować 2 szklanki wody a następnie wrzucić do niej przecier pomidorowy, keczup, olej, cukier, ocet i sól. Wszystko gotować jeszcze 3 minuty a następnie przestudzić (ma być letnie).
Usmażone filety włożyć do miseczki i posypać warzywami (można zrobić warstwy). Wszystko zalać zalewą i odstawić na jakiś czas.
Przed podaniem podgrzać.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-11-16
Ryba po japońsku zrobilabym, ale boje sie ze moj domowy dino zezre (jak zwykle zreszta)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach