zdjecia rodzinne

Ryba po japońsku


Składniki:

- 1 kg filetów rybnych
- 1 słoik papryki konserwowej
- 1 słoik korniszonów
- 4 duże cebule
- 1 przecier pomidorowy
- 4 łyżki ostrego keczupu
- 4 łyżki octu
- 0,5 szklanki oleju
- 2 łyżki cukru
- sól do smaku

Wykonanie:

Filety pokroić w 6-7 cm paski. Obsypać je wegetą i usmażyć (można wymieszać je w cieście naleśnikowym lub tylko w mące - w mące są lepsze)
Paprykę, korniszony, cebule pokroić w kostkę.
Ugotować 2 szklanki wody a następnie wrzucić do niej przecier pomidorowy, keczup, olej, cukier, ocet i sól. Wszystko gotować jeszcze 3 minuty a następnie przestudzić (ma być letnie).
Usmażone filety włożyć do miseczki i posypać warzywami (można zrobić warstwy). Wszystko zalać zalewą i odstawić na jakiś czas.
Przed podaniem podgrzać.

Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-11-16
Ryba po japońsku zrobilabym, ale boje sie ze moj domowy dino zezre (jak zwykle zreszta)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kurczak z ryżem

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej