zdjecia rodzinne

Białe ragout


Składniki:

70 dag baraniny bez kości
30 dag cebuli
1 kg ziemniaków
pomidor
pół litra bulionu mięsnego
sól
pieprz
natka pietruszki

Wykonanie:

Baraninę umyć, osuszyć i pokroić w kostki wielkości ok.2 cm. Połowę ziemniaków i cebulę umyć, obrać , a następnie pokroić w plastry. W dużym rondlu układać warstwami pokrojone mięso, cebulę i ziemniaki. Zalać bulionem, przyprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości pod przykryciem ok. godziny. Kiedy ziemniaki są już miękkie, rozgnieść je widelcem i całość starannie wymieszać. Pozostałe ziemniaki umyć, obrać, ułożyć na mięsie i gotować na małym ogniu, dopóki nie będą miękkie. Przed podaniem ragout posypać natką pietruszki i ułożyć na wierzchu pokrojony w ćwiartki pomidor.

Kategorie: mięsairlandzka

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta z grochem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Kapusta z grochem

Kotlety mielone z kaszą

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem