zdjecia rodzinne

Białe ragout


Składniki:

70 dag baraniny bez kości
30 dag cebuli
1 kg ziemniaków
pomidor
pół litra bulionu mięsnego
sól
pieprz
natka pietruszki

Wykonanie:

Baraninę umyć, osuszyć i pokroić w kostki wielkości ok.2 cm. Połowę ziemniaków i cebulę umyć, obrać , a następnie pokroić w plastry. W dużym rondlu układać warstwami pokrojone mięso, cebulę i ziemniaki. Zalać bulionem, przyprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości pod przykryciem ok. godziny. Kiedy ziemniaki są już miękkie, rozgnieść je widelcem i całość starannie wymieszać. Pozostałe ziemniaki umyć, obrać, ułożyć na mięsie i gotować na małym ogniu, dopóki nie będą miękkie. Przed podaniem ragout posypać natką pietruszki i ułożyć na wierzchu pokrojony w ćwiartki pomidor.

Kategorie: mięsairlandzka

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe