zdjecia rodzinne

Białe ragout


Składniki:

70 dag baraniny bez kości
30 dag cebuli
1 kg ziemniaków
pomidor
pół litra bulionu mięsnego
sól
pieprz
natka pietruszki

Wykonanie:

Baraninę umyć, osuszyć i pokroić w kostki wielkości ok.2 cm. Połowę ziemniaków i cebulę umyć, obrać , a następnie pokroić w plastry. W dużym rondlu układać warstwami pokrojone mięso, cebulę i ziemniaki. Zalać bulionem, przyprawić solą i pieprzem i gotować do miękkości pod przykryciem ok. godziny. Kiedy ziemniaki są już miękkie, rozgnieść je widelcem i całość starannie wymieszać. Pozostałe ziemniaki umyć, obrać, ułożyć na mięsie i gotować na małym ogniu, dopóki nie będą miękkie. Przed podaniem ragout posypać natką pietruszki i ułożyć na wierzchu pokrojony w ćwiartki pomidor.

Kategorie: mięsairlandzka

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem