zdjecia rodzinne

Schabowy z Bajerem


Składniki:

Schab (ilość wg uznania)
2 cebule
2 papryki czerwone
kilka plastrów sera zółtego
kilka plastrów szynki
2 jajka
bułka tarta
sól
pieprz
oliwa

Wykonanie:

Przygotowujemy i smażymy klasyczne schabowe. Podsmażamy na oliwie (do zeszklenia) pokrojone w kostkę cebule i papryki. Na każdego (klasycznego) schabowego kładziemy przygotowaną cebulę z papryką, przykrywamy to plastrem szynki i plastrem sera. Tak "przybajerzonego" schabowego przysmażamy pod przykryciem do momentu, gdy ser roztopi się tworząc na wierzchu jednolitą masę. Podawać można z pieczonymi ziemniakami! (Zdjęcia wkrótce)

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2010-01-28
Wypróbowałam, rzeczywiscie bardzo smaczne. Czekam na obiecane zdjęcia / dla porównania/.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety mielone z kaszą

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory