zdjecia rodzinne

Gulasz z warzywami


Składniki:

1 kg wołowiny
3 cebule
3 łyżki oleju
3 marchewki
paryka mielona
2 kromki chleba razowego
1 papryka czerwona
ćwierć kapusty
2 puszki czerwonej fasoli konserwowej
sól
pieprz

Wykonanie:

Wołowinę i cebulę pokroić. Obsmażyć mięso, przełożyć je do garnka. Potem zarumienić w rondlu cebulę, posypać papryką, wrzucić do mięsa. Dodać kawałki chleba, pieprz i sól. Zalać wrzątkiem, dusić ok. 1,5 godziny.
Dołożyć pokrojoną marchewkę, paprykę i kapustę i dusić kolejne 15 minut. Następnie dodać odsączoną fasolę i dusić 5 minut, doprawić.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2010-02-05
czytaj uważnie, jest napisane 1 kg :)
Gość , 2010-02-05
To chyba jakis studencki przepis skoro tylko 1 lyzka wolowiny? a jak to pozniej pokroic?????:-)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką