zdjecia rodzinne

marmoladki


Składniki:

* 2 kg jabłka,
* 1 kg cukier,
* 1 oliwa,
* 1 cukier puder

Wykonanie:

jabłka obieramy i kroimy w cząstki. dusimy je starannie, mieszając (żeby się nie przypaliły). kiedy zamienią się w ro zduszoną masę sypiemy cukier i jeszcze 5 minut dusimy, stale mieszając. następnie lekko przestudzoną masę wylewamy na pergamin natłuszczony oliwą i rozprowadzamy równo na grubość ok 3 cm. gdy masa dokładnie zastygnie, wykrawamy prostokątne kawałki, układamy je na blasze wyłożone tą samą pergaminem i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika. obsuszamy przez 2 godziny. wyjmując jeszcze ciepłe, przesypujemy cukrem pudrem. przechowujemy w szklanym słoju.

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2011-03-19
fajny pomysł na niedzielny deser


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe