zdjecia rodzinne

marmoladki


Składniki:

* 2 kg jabłka,
* 1 kg cukier,
* 1 oliwa,
* 1 cukier puder

Wykonanie:

jabłka obieramy i kroimy w cząstki. dusimy je starannie, mieszając (żeby się nie przypaliły). kiedy zamienią się w ro zduszoną masę sypiemy cukier i jeszcze 5 minut dusimy, stale mieszając. następnie lekko przestudzoną masę wylewamy na pergamin natłuszczony oliwą i rozprowadzamy równo na grubość ok 3 cm. gdy masa dokładnie zastygnie, wykrawamy prostokątne kawałki, układamy je na blasze wyłożone tą samą pergaminem i wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika. obsuszamy przez 2 godziny. wyjmując jeszcze ciepłe, przesypujemy cukrem pudrem. przechowujemy w szklanym słoju.

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


gosiaczek , 2011-03-19
fajny pomysł na niedzielny deser


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane