zdjecia rodzinne

Pyszny tort w 15 minut


Składniki:

- jasne spody tortowe
- litr słodkiej 36 % śmietanki
- 150 g cukru
- ulubione owoce
- garść prażonych migdałów
- polewa czekoladowa lub roztopiona tabliczka czekolady
- poncz (herbata, sok z połówki limonki i połówki pomarańczy) do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie)

Wykonanie:

Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier.
Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.
Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce.
Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.
Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach.
Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi.
Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.
To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego!

Przepis na pyszny tort na gotowych spodach Dan Cake został podyktowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Dworu Korona Karkonoszy. Filmik z przygotowania deseru dostępny jest na stronie:
http://www.youtube.com/watch?v=MHBgBxAizk4


Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Chleb na drożdżach

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska