zdjecia rodzinne

Pyszny tort w 15 minut


Składniki:

- jasne spody tortowe
- litr słodkiej 36 % śmietanki
- 150 g cukru
- ulubione owoce
- garść prażonych migdałów
- polewa czekoladowa lub roztopiona tabliczka czekolady
- poncz (herbata, sok z połówki limonki i połówki pomarańczy) do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie)

Wykonanie:

Wlewamy śmietankę do naczynia i dosypujemy cukier.
Miksujemy aż do uzyskania jednolitego kremu.
Na spód smarujemy grubą warstwę ubitej śmietany i nakładamy owoce.
Następnie kładziemy kolejny biszkopt i powtarzamy czynność.
Ostatni biszkopt gładko smarujemy śmietanowym kremem, a dla lepszego efektu masę rozprowadzamy także po bokach.
Całość dekorujemy owocami i płatkami migdałowymi.
Na koniec, z wierzchu i po bokach, polewamy tort czekoladową polewą.
To wszystko! Wystarczy 15 minut. Smacznego!

Przepis na pyszny tort na gotowych spodach Dan Cake został podyktowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Dworu Korona Karkonoszy. Filmik z przygotowania deseru dostępny jest na stronie:
http://www.youtube.com/watch?v=MHBgBxAizk4


Kategorie: deserydla dzieci

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą