zdjecia rodzinne

Aromatyczna rolada cielęca


Składniki:

• 1kg cielęciny
• 5 jajek
• 300g szpinaku świeżego (umytego)
• ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
• 100g tartego parmezanu
• 30g majeranku
• oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
• sól i pieprz do smaku
• 2 średnie cebule

Wykonanie:

Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła
i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej