zdjecia rodzinne

Sałatka z kokardkami


Składniki:

350 g makaronu kokardki Arrighi
250 g pomidorków cherry
czerwona papryka
garść świeżej bazylii
2 słoki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo 160 g
40 g czarnych oliwek Serpis
200 g mozzarelli
oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości osolonej wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą i ponownie dokładnie odcedź. Pokrój pomidorki w ćwiartki, oliwki w plasterki, mozzarellę w kosteczkę, a tuńczyka odcedź i połącz wszystkie te składniki w dużej misce doprawiając oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Wymieszaj z zimnym makaronem. Podawaj jako sałatkę.


Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej