zdjecia rodzinne

Grillowany filet z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowy


Składniki:

Składniki:
- filet z kurczaka 4 szt. po ok. 120g
- pieczarki świeże 10 średnich sztuk
- cebula 1 średnia szt.
- sól, pieprz do smaku
- świeży rozmaryn
- ziemniaki 4 średnie sztuki
- olej 2łyżki
- sos koperkowy „Tarsmak”

Wykonanie:

Filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oleju i zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni. Pod koniec grillowania dodać pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki i małą gałązkę świeżego rozmarynu. Całość chwilkę przesmażyć, wymieszać, a następnie przykryć i poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu. Podawać z pieczonymi ziemniakami, a ziemniaki koniecznie z sosem koperkowym „Tarsmak”
Ziemniaki pieczone: dokładnie umyte posmarować olejem i do piekarnika na ok. 1 godzinę – temp. 200st.C
Smacznego!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)