zdjecia rodzinne

Grillowany filet z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i sosem koperkowy


Składniki:

Składniki:
- filet z kurczaka 4 szt. po ok. 120g
- pieczarki świeże 10 średnich sztuk
- cebula 1 średnia szt.
- sól, pieprz do smaku
- świeży rozmaryn
- ziemniaki 4 średnie sztuki
- olej 2łyżki
- sos koperkowy „Tarsmak”

Wykonanie:

Filety z kurczaka doprawić solą i pieprzem, posmarować niewielką ilością oleju i zgrillować na dobrze rozgrzanej patelni. Pod koniec grillowania dodać pieczarki i cebulę pokrojoną w półplasterki i małą gałązkę świeżego rozmarynu. Całość chwilkę przesmażyć, wymieszać, a następnie przykryć i poddusić 2-3 minuty na wolnym ogniu. Podawać z pieczonymi ziemniakami, a ziemniaki koniecznie z sosem koperkowym „Tarsmak”
Ziemniaki pieczone: dokładnie umyte posmarować olejem i do piekarnika na ok. 1 godzinę – temp. 200st.C
Smacznego!

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Bitki - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Bitki

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety mielone z kaszą