zdjecia rodzinne

Kulki czekoladowe


Składniki:

250 g gorzkiej czekolady
1/4 l śmietany 36%
2 łyżki rumu
1 torebka cukru waniliowego
dekoracja:
cukier puder
kakao
starta czekolada

Wykonanie:

Zagotować śmietanę, wrzucić do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Krótko gotować, przykryć i zostawić do wsytygnięcia.
Zagrzać czekoladę w gorącej kapieli wodnej stale mieszając, aż stanie się płynna. Dodać rum i cukier waniliowy. Pozwolić, by masa ostygła i dała się formować. Posypać ręce kakao i uformować kulki. Następnie obtoczyć je w startej czekoladzie i posypać odrobiną cukru pudkru.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami