zdjecia rodzinne

Kulki czekoladowe


Składniki:

250 g gorzkiej czekolady
1/4 l śmietany 36%
2 łyżki rumu
1 torebka cukru waniliowego
dekoracja:
cukier puder
kakao
starta czekolada

Wykonanie:

Zagotować śmietanę, wrzucić do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Krótko gotować, przykryć i zostawić do wsytygnięcia.
Zagrzać czekoladę w gorącej kapieli wodnej stale mieszając, aż stanie się płynna. Dodać rum i cukier waniliowy. Pozwolić, by masa ostygła i dała się formować. Posypać ręce kakao i uformować kulki. Następnie obtoczyć je w startej czekoladzie i posypać odrobiną cukru pudkru.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą