zdjecia rodzinne

Kulki czekoladowe


Składniki:

250 g gorzkiej czekolady
1/4 l śmietany 36%
2 łyżki rumu
1 torebka cukru waniliowego
dekoracja:
cukier puder
kakao
starta czekolada

Wykonanie:

Zagotować śmietanę, wrzucić do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Krótko gotować, przykryć i zostawić do wsytygnięcia.
Zagrzać czekoladę w gorącej kapieli wodnej stale mieszając, aż stanie się płynna. Dodać rum i cukier waniliowy. Pozwolić, by masa ostygła i dała się formować. Posypać ręce kakao i uformować kulki. Następnie obtoczyć je w startej czekoladzie i posypać odrobiną cukru pudkru.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Włoski chlebek a'la pizza