zdjecia rodzinne

Kulki czekoladowe


Składniki:

250 g gorzkiej czekolady
1/4 l śmietany 36%
2 łyżki rumu
1 torebka cukru waniliowego
dekoracja:
cukier puder
kakao
starta czekolada

Wykonanie:

Zagotować śmietanę, wrzucić do niej połamaną na małe kawałki czekoladę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się czekolady. Krótko gotować, przykryć i zostawić do wsytygnięcia.
Zagrzać czekoladę w gorącej kapieli wodnej stale mieszając, aż stanie się płynna. Dodać rum i cukier waniliowy. Pozwolić, by masa ostygła i dała się formować. Posypać ręce kakao i uformować kulki. Następnie obtoczyć je w startej czekoladzie i posypać odrobiną cukru pudkru.

Kategorie: desery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Biała kiełbasa - przepis Lazania z mięsem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Biała kiełbasa

Lazania z mięsem

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Pasztet z indyka