zdjecia rodzinne

Rybne filety zapiekane w śmietanie.


Składniki:

60 dag filetów z ryby,
¾ szklanki mleka,
2 łyżki maki,
1 szklanka gęstej śmietanki
6 łyżek startego żółtego sera (na dużych oczkach),
olej do smażenia,
natka pietruszki,
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do ryb).

Wykonanie:

Umyte, (nie rozmrożone) rybne filety włożyć do mleka na ok. ½ godziny. Odsączyć, podzielić na porcje, posypać przyprawami i poprószyć mąką. Usmażyć na jasnozłoty kolor. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem. Gęstą śmietanę położyć łyżką na każdy flet , posypać startym serem. Piec ok. 10 minut w 180 st.
Wyjąć, posypać drobniutko pokrojoną natką. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.


Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: