zdjecia rodzinne

Rybne filety zapiekane w śmietanie.


Składniki:

60 dag filetów z ryby,
¾ szklanki mleka,
2 łyżki maki,
1 szklanka gęstej śmietanki
6 łyżek startego żółtego sera (na dużych oczkach),
olej do smażenia,
natka pietruszki,
przyprawy (sól, pieprz, przyprawa do ryb).

Wykonanie:

Umyte, (nie rozmrożone) rybne filety włożyć do mleka na ok. ½ godziny. Odsączyć, podzielić na porcje, posypać przyprawami i poprószyć mąką. Usmażyć na jasnozłoty kolor. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem. Gęstą śmietanę położyć łyżką na każdy flet , posypać startym serem. Piec ok. 10 minut w 180 st.
Wyjąć, posypać drobniutko pokrojoną natką. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.


Kategorie: rybyprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Lazania z mięsem

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Fasolka po bretońsku

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami