zdjecia rodzinne

Letnie smaki zimową porą - czyli makaronowa sałatka ze szparagami.


Składniki:

Międzybrodzki Makaron Świderki – 250g
Szparagi – 15 szt.
Szynka parmeńska – 4 plastry
Ser do posypania
Oliwa z oliwek 1 łyżka
Ocet balsamiczny pół łyżki
Sok z cytryny pół łyżeczki
Sól
Pieprz

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy al dente Międzybrodzki Makaron świderki. Szparagi należy delikatnie podgotować na parze, a szynkę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć na patelni. Makaron łączymy razem ze szparagami oraz szynką. Na zakończenie musimy wymieszać ocet balsamiczny, oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i polewamy przygotowanym sosem. Na gotowe danie sypiemy starty ser i gotowe.
Smacznego!


Kategorie: sałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej