zdjecia rodzinne

Ciasto z owocami


Składniki:

4 jaja
niepełna szklanka cukru
0,5 szklanki oleju
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce (ja użyłam 3 małe jabłka, 1 gruszkę i 1 brzoskwinię)
cukier waniliowy

Wykonanie:

Przygotuj owoce. Umyj i obierz je. Pokrój na kawałki. Możesz posypać je cynamonem i odrobiną cukru jeśli nie są bardzo słodkie.

Zmiksuj jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj olej i dalej miksuj, na koniec dodaj mąkę z proszkiem dopieczenia i wszystko razem jeszcze raz dobrze zmiksuj.

Ciasto wylej do foremki wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście ułożyć owoce delikatnie je wciskając.

Piec ok. godzinę w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia może się różnić w zależności od piernika więc najlepiej obserwować ciasto i sprawdzać patyczkiem czy już jest dobre.

SMACZNEGO

Przepis na ciasto znalazłam tutaj www.cincin.cc/index.php?showtopic=69


Kategorie: ciasta

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Śledzie w oleju