Jak zrobić Tofu Paneer

Tofu jest wszechobecnym faworytem wśród wegetarian. Ludzie najczęściej robią tofu z pomocą twarogu i sera, ale tutaj zamierzam podzielić się z wami bardzo ciekawą metodą robienia tofu.

Jest to najlepsza rzecz, jeśli jesteś wegetarianinem i nie chcesz przegapić żadnego dania. Przygotowanie jest proste i pyszne i możesz je przyrządzić dla swojej rodziny.

Zacznijmy więc od przepisu:

Składniki:

1 filiżanka “Tofu

2 filiżanki przegotowanej wody

1 łyżka kurkumy

½ filiżanki nerkowców

¼ filiżanki świeżego kremowego sera

½ łyżeczki czerwonego chili w proszku

¼ filiżanki posiekanych liści kolendry

Do marynowania:

½ łyżeczki soli.

¼ łyżeczki czarnego pieprzu w proszku

1 łyżka soku z cytryny

Sposób:

Po pierwsze, dodaj wrzącą wodę do tofu i pozwól mu się namoczyć przez co najmniej 2 godziny. Po namoczeniu, odcedź wodę i umieść tofu w głębokiej misce.

Następnie dodaj sól, pieprz i sok z cytryny. Marynuj przez co najmniej 1 godzinę.

Po zamarynowaniu zmiksuj orzechy nerkowca i czerwone chili w proszku na gładką pastę.

Na koniec wymieszaj serek śmietankowy z pastą z orzechów nerkowca i wlej do tofu.

Przykryj miskę i pozostaw na co najmniej 12 godzin.

Teraz pokrój tofu na małe kostki.

Możesz podawać je w talerzu z posypką z czarnego pieprzu i posypką z liści kolendry.

Wnioski:

Jeśli jesteś wegetarianinem i chcesz zrobić smaczne danie, to powinieneś wypróbować ten przepis. Jest on bardzo łatwy i możesz go zrobić nawet dla swoich dzieci.