www.zapetytem.pl

Pieczywo czosnkowe


janek432010-07-12 Komentarze (3) 5-15 min    bardzo łatwy     Porcji: >9

Składniki:

- jedna bagietka lub 4 bułki pszenne
- łyżka masła lub margaryny
- łyżeczka suszonego czosnku
- łyżeczka posiekanego koperku (może być mrożony)

Wykonanie:

Bagietkę lub bułki należy pokroić w dość cienkie kromki. W miseczce wymieszać masło, czosnek i koperek. Posmarować każdą kromkę przygotowanym masłem czosnkowym. Posmarowane kromki poukładać na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec ok 10 minut (aż pieczywo zacznie się rumienić). Pieczywo czosnkowe najlepsze jest zaraz po wyjęciu z piekarnika.

Kategorie: wegetariańskieprzekąski

Pieczywo czosnkowe Pieczywo czosnkowe Pieczywo czosnkowe Pieczywo czosnkowe Pieczywo czosnkowe
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=615